WIA-verzekering

Als werkgever betaal je verplicht twee jaar lang het loon door van een zieke werknemer. Is een werknemer daarna nog steeds (deels) arbeidsongeschikt, dan krijgt hij of zij een WIA-uitkering. Dat is meestal geen vetpot. Om een problematische inkomensval te voorkomen kun je als werkgever een collectieve WIA-verzekering afsluiten voor je werknemers.

Welke verzekeringen heb je?
Wat voor uitkering een arbeidsongeschikte oud-werknemer krijgt, is afhankelijk van de keuring die het UWV uitvoert. Een WIA-verzekering dient als aanvulling op die uitkering. Bijvoorbeeld als iemand zijn resterende verdiencapaciteit niet kan benutten. Een WIA-aanvullingsverzekering heb je ook voor werknemers met een loon boven de maximale loongrens die het UWV hanteert.

Behalve een financieel vangnet bieden verzekeraars ook begeleiding met reïntegratietrajecten. Dat kan zijn bij de voormalige werkgever, maar ook bij een ander bedrijf.

Waarom sluit je een collectieve WIA-verzekering?

  • Verbetering van de arbeidsvoorwaarden
  • Geeft blijk van goed werkgeverschap
  • Ondersteuning bij re├»ntegratie
  • Premie fiscaal aftrekbaar


Ben je in dienst bij een bedrijf zonder collectieve WIA-verzekering? Je kunt deze verzekering ook individueel afsluiten. Vraag altijd om goed advies. De regels rond de WIA zijn complex en de variabelen groot.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Akdag Advies maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie